Zes jaar cel voor gewapende overval op juwelier in pelikaanstraat

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Dmitriy L. en Denis B. veroordeeld tot zes jaar cel voor een gewapende overval op een juwelier. De beklaagden moeten de uitbater een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro betalen.
Twee mannen vielen op 24 oktober 2012 juwelier Maldini Diamonds aan de Pelikaanstraat in Antwerpen binnen. De uitbater werd geslagen met een boksijzer, waardoor hij even het bewustzijn verloor. De overvallers bedreigden hem met een pistool en schopten hem in de buikstreek. Het slachtoffer werd gekneveld, waarna de daders hun buit verzamelden en ermee wegvluchtten.

Dmitriy L. kon door omstaanders en de politie gevat worden. Hij droeg het wapen en een deel van de buit bij zich. Zijn kompaan Denis B. kon ontkomen. Uit camerabeelden bleek dat de beklaagden voor de overval al eens op verkenning waren geweest in de winkel. Ze waren speciaal naar België gekomen om de overval te plegen.

Denis B. liet verstek gaan op zijn proces en de rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding. 

Bron: http://www.gva.be/

D'tral bvba  |  Lambrechtshoekenlaan 12  |  BE-2170 Antwerpen   T +32 (0)3 644 14 14  |  info [at] dtral [dot] com  |  Algemene voorwaarden

Comments