Hoe dieven uw alarmsysteem hacken

Draadloze Alarmsystemen en uw Alarmsysteem vanop afstand kunnen raadplegen en benaderen. Het is tegenwoordig heel hip en wordt veel gevraagd. De systemen worden ook alsmaar goedkoper.
Dan moet u ook de vraag durven stellen, hoe veilig is dat nu allemaal? Is het echt mogelijk om met een beveiliging van een paar honderd euro mijn bezittingen echt te beveiligen?

Men mag ervan uitgaan dat het niet zo is! Het is zeker en vast geen goed idee om totaal draadloos te gaan beveiligen! Men kan deze systemen namelijk gemakkelijk omzeilen omdat de communicatie door de lucht loopt en dus voor iedereen makkelijk bereikbaar is. Draadloze componenten gebruiken namelijk radiogolven, lees even mee in dit artikel hoe gemakkelijk het is om dit te omzeilen!

Wij weten natuurlijk ook wel dat het niet altijd mogelijk is om de bekabeling tot op een bepaalde plaats te brengen en daarom opteren wij er altijd voor om uw draadloze componenten te combineren met een deel bekabelde detectoren. Zo bent u er toch zeker van dat het systeem niet helemaal kan gesaboteerd worden.
Tip : het klavier, de centrale , de buitensirene & binnensirene MOETEN altijd bekabeld worden! zZij vormen het hart van het systeem.

Het aan en uit zetten van het alarmsysteem via uw smartphone of tablet of pc is helemaal iets waar je heel goed moet bij nadenken. Waarom zou je uw alarmsysteem vanop afstand gaan bedienen?  Het alarmsysteem is bedoeld om aan en uitgezet te worden wanneer u thuis bent. Via het klavier dat best bekabeld is kunt u het alarmsysteem raadplegen en actieveren of deactiveren. Indien u toch uw alarmsysteem vanop afstand wenst te bedienen moet u zich de volgende vragen durven stellen, wie beveiligd deze lijn? Hoe is deze beveiligd? Indien u weet dat de grootste bedrijven miljoenen uitgeven om hackers tegen te houden en dan nog steeds problemen hebben, denkt u dan nog altijd dat dit zo veilig is?

Wij bij D'tral beveiliging zijn ervan overtuigd dat men het alarmsysteem best niet online beschikbaar maakt want indien u dit toch doet kan het wel eens zijn dat men uw alarmsysteem hackt en met alles weg is zonder dat er ook maar een detectie geweest is.

Wilt u een echte beveiliging? Kies dan voor onze systemen en onze meer dan 40 jaar ervaring

Bron: D'tral Beveiliging Alarmsystemen Antwerpen

D'tral bvba  |  Lambrechtshoekenlaan 12  |  BE-2170 Antwerpen   T +32 (0)3 644 14 14  |  info [at] dtral [dot] com  |  Algemene voorwaarden